Çevrimiçi Sosyallik

Android’te Play Store Harici Uygulama Kurma

Android uygulamalarının dosyaları apk olan adlandırılırlar ve .apk uzantısına sahiptirler. Ülkenize ait Play Store aracılığıyla telefonlarınıza sadece Google hesabınıza giriş yaparak bu uygulamaları indirebilir ve kurabilirsiniz.

Play Store aracılığıyla yaptığınız yüklemeler, telefonunuz Play Store‘u güvenilir kaynak olarak gördüğü için ek bir ayar gerektirmez. Ama Play Store aracılığı ile değil de APKMirror, APKPure, Fobito vb. internet siteleri ile indirdiğiniz .apk uzantılı uygulamaları kurmak istediğinizde uygulamanın kaynağı bilinmeyen bir uygulama olduğuna dair bir uyarı alırsınız.

Bu durumda telefonunuzda bazı ayarlar yapmanız gerekmektedir. Telefonunuzun Ayarlar kısmına girip burada Güvenlik sekmesine tıklayınız. Güvenlik sekmesinin cihaz yönetimi kısmında bilinmeyen kaynakları açarsanız Play Store harici sitelerden indirdiğiniz uygulamaları kurabilirsiniz.

Fakat bu tür Play Store harici uygulamaları yüklerken güvenlik konusuna dikkat etmeniz önemlidir. Çünkü Google, Play Store’a yüklenen uygulamaları bazı güvenlik prosedürlerinden geçirmektedir. Harici sitelerden indirdiğiniz uygulamalar ise bu güvenlik prosedürlerinden geçmediği için telefonunuza ve size maddi ya da manevi zarar verebilir.

Aşağıda bulunan ve ShiftDelete.net tarafından hazırlanan videoda size yardımcı olabilir.