Çevrimiçi Sosyallik

Kullandığım Android Uygulamaları – 001

Bir çok uygulama arasında benim için vazgeçilmez hale gelen ya da sıklıkla ihtiyaç duyduğum fonksiyonları yerine getiren bazen ücretli, çoğunlukla ücretsiz uygulamaları sizler için derledim.

Play Store’da bazen istediğiniz özelliklere sahip uygulamaları bulmanız zor olabilir. Bu nedenle denediğim, işe yarar bulduğum, bazen de vakit geçirmek için kullandığım uygulamaları yayınlayacağım.

Hello

Hello, Facebook‘un mesajlaşma ve sesli arama uygulamasıdır. Ayrıca telefon defterinizde kayıtlı olmayan telefon numaraları tarafından aranırsanız ve bu telefon numarası Facebook’ta da varsa arayanın Facebook profili arama sırasında gösteriliyor.

Uzun süredir kullandığım bu uygulama halen ülkemiz Play Store‘undan indirilememektedir.

Hello‘yu kullanmak isteyenler Fobito, APKMirror, Aptoide gibi internet sitelerinden indirerek telefonuna kurabilir. Bakınız: Android’te Play Store Harici Uygulama Kurma

Google Keep


Google Keep, adından da anlaşılacağı üzere Google tarafından hizmete sunulan bir uygulama. Cep telefonu ile erişiminizin yanı sıra bilgisayarınızın tarayıcısından da erişebileceğiniz Google Keep için Google kimliğinizi kullanmanız yeterli olacaktır. Bunun için tarayıcınıza keep.google.com yazmanız yeterli olacaktır.

Post-it tarzı notlar alabileceğiz Google Keep‘te aşağıdaki özellikleri kullanabileceksiniz:

  • Alışveriş listesi oluşturma
  • Etiket yönetimi
  • Arka plan rengi düzenleme
  • Not sabitleme
  • Fotoğraf çekerek not tutma
  • Ses ile not tutma

Google Keep’i Play Store‘dan indirebilirsiniz.