Çevrimiçi Sosyallik

Kullandığım Android Uygulamaları – 002

Bir çok uygulama arasında benim için vazgeçilmez hale gelen ya da sıklıkla ihtiyaç duyduğum fonksiyonları yerine getiren bazen ücretli, çoğunlukla ücretsiz uygulamaları sizler için derledim.

Play Store’da bazen istediğiniz özelliklere sahip uygulamaları bulmanız zor olabilir. Bu nedenle denediğim, işe yarar bulduğum, bazen de vakit geçirmek için kullandığım uygulamaları yayınlayacağım.

Yahoo Weather – Yahoo Hava Durumu

Yahoo Weather, Yahoo tarafından hizmete sunulan bir uygulama. İsterseniz GPS ile yer tespiti yaparak bulunduğunuz yerin, isterseniz belirlediğiniz yerlere ait hava durumunu sunan bir uygulama.

Hava durumunun haricinde pencere öğesi kullanımında belirlenen yer ile alakalı Flickr‘da bulunan görsellerinde kullanıldığı uygulamada 10 günlük hava tahmini, bölge haritası, rüzgar, basınç, yağış ayrıntıları, güneşin doğuş ve batış saatleri, ayın durumu da gösterilmektedir.

Yahoo Weather‘ı Play Store‘dan indirilebilirsiniz.

Moovit

79 ayrı ülke, 1700’den fazla şehirde kullanılabilen Moovit, büyükşehirlerin trafik karmaşasında ve gelişmiş ama karışık toplu taşımalarında insanların istediği şekilde gitmek istedikleri yere gitmelerine olanak tanıyor.

Ülkemizde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Düzce, Elazığ, İstanbul, İzmir, Aydın, Kayseri, Konya, Muğla, Samsun ve Şanlıurfa şehirlerinde kullanılabilen uygulamada en yakın duraklardan geçen toplu taşıma hatlarını, istediğiniz toplu taşıma hatlarının hangi duraktan geçtiğini ve zamanını, bulunduğunuz duraktan istediğiniz durağa gidebileceğiniz rotaları göstermektedir.

Moovit‘i Play Store‘dan indirebilirsiniz.