Filmler

Arif v 216 Filmi Üzerine Düşüncelerim

G.O.R.A. ve A.R.O.G filmlerinden sonra serinin 3. filmi diyebileceğimiz Arif v 216 yeni yılın ilk haftasında gösterime girdi. Gösterim saatlerine bile bakmadan iş çıkışı bir arkadaşımla beraber saati uygunsa Arif v 216‘yı, değilse Engin Günaydın, Demet Evgar, Fatih Artman, Gülse BirselErdal Özyağcılar ve daha ismini sayamadığım birbirinden değerli bir çok oyuncunun yer aldığı Aile Arasında‘yı izleyecektik. Arif v 216‘nın saati uyunca hemen biletlerimizi alıp yerlerimize geçtik.

Sinema salonunun oldukça kalabalık olduğunu söylemeliyim. Hatta büyük salonun en alt koltukları dahi doluydu.

Film başlamadan önce Cinemaximum‘da yarım saat, dile kolay tam yarım saat reklamları izlemek zorunda kaldık. Yani, eğer Arif v 216‘yı Cinemaximum‘da izlemeyi planlıyorsanız acele etmenize gerek yok.

Filmin Konusu

Her ne kadar serinin 3. filmi diyebileceğimiz ifadesini kullansam da, açık bir şekilde Arif‘in uzayda yaşadığı maceralardan yola çıkıyor film. Serinin eski filmlerine, hatta başka filmlere arada bir selam yollamıyor da değil.

 

Arif‘in eşi Ceku‘nun yakın arkadaşı, dolayısıyla Arif’in de yakın arkadaşı 216 insan gibi yaşamak, insanlar gibi aşık olmak, insanlar gibi gülmek eğlenmek ağlamak için ansızın Arif’in kapısını çalar. Arif için kolay olan bu şeyleri 216‘nın da yaşayabilmesi için Arif, 216’ya yardım etmekle etmemek arasında kalır. Ya 216’ya yardımcı olacaktır, ya da 216’nın evine dönmesine ikna edecektir.

Arif ve Filiz Akın

Sonuç

Film, serinin eski filmlerine ve başka filmlere yer yer selam gönderiyor. Sadece filmlere değil, bir çoğu aramızda olmayan sanatçıları da anıyor. Sadri Alışık, Ayhan Işık, Zeki MürenAjda Pekkan, Tarkan, Filiz Akın… Daha bir çok yıldızın tiplemesini görebilirsiniz. Hatta bu yıldızlarla alakalı bazı hikayelerden kesitleri de görebilirsiniz.

Cem Yılmaz yine eğlenceli bir film yapmış. Zaman zaman duyacağınız küfürler haricinde olumsuz şeyler görmedim. Küfürler de sahneye cuk oturduğu ve hızlıca söylendiği için neredeyse anlaşılmıyor bile.