Kitaplar

Saçları Yengeç Örgülü Kadın Natali Kitabı Üzerine Düşüncelerim

Yıllar önce Samsun‘da öğrenciyken satın aldığım, o günden beri neredeyse her sene düzenli olarak okuduğum güzel bir kitap. İsmi uzun. Yazarı belirsiz. Aslında yazarı belirsiz değil. Gecenin Melon Şapkası. İnternet aramalarımda adını öğrenebilmiş değilim. Kutsal bilgi kaynağında bile şu radyoda şu saatte çıkardı benzeri girdilerin bulunduğu bir sayfaya sahipti. Zaten bir süre sonra kim olduğuyla ilgilenmemeye başladım. kitabın ilk sayfasındaki internet sitesi de artık bir e-ticaret sitesiydi.

Son okumam da ise instagrama Gecenin Melon Şapkası yazmamla bir suret beliriverdi. Lise dönemlerimin şiir dinlemek için uyumadan önce dinlediğim programlara benzer bir program yapmaya devam ediyordu. Dinlemek isteyenler instagramına bakabilirler.

İncecik olması nedeniyle bir oturuşta bitirebileceğiniz bir kitap. Eğer benim gibi Natali‘ye aşık olursanız oturmadan bile bitirebilirsiniz. Tatlı, sade, akıcı bir dile sahip kitap. Betimlemeler güzel yapılmış. Kitabın konusu gereği bazı konular havada gibi duruyor.

Sıkı bir kitap okuyucusu, irdeleyicisi için iyi bir kitap gibi görünmeyebilir. Amacı kitap okumak olan kişilerin ise kitabı çok beğendiklerini söyleyebilirim. Hatta kitabı ödünç verdiğim ve gidip evinden almak zorunda kaldığım arkadaşlarım da oldu.

Güzel, hayaller aleminde geçen, aşkı yaşadığını düşünen bir adamın kelimelerini okumak istiyorsanız kitap tam size göre. Ama size bir uyarım var, Natali benim.

Not: Yengeç örgü saç modelini biliyorsanız bana anlatın, olur mu?