Filmler

Aile Arasında Filmi Üzerine Düşüncelerim

Sinemaya rahatlıkla ulaşabiliyor olmam, yeni Türk filmlerinin birbiri ardına vizyona girmesi, ilgimi çeken filmlerin çok olması gibi şeylerden dolayı Arif v 216 filminden sonra Aile Arasında filmini izlemeye karar verdim.

İş çıkışı hangisine denk gelirsem ona giderim düşüncesiyle sinemaya gidip Gülse Birsel‘in senaryosunu yazdığı, Ozan Açıktan‘ın yönetmenliğini yaptığı Aile Arasında ile Ali Atay, Aziz Kedi, Feyyaz Yiğit, Volkan Sümbül ile Ali Demirel‘in ortak senaryosu ve Ali Atay‘ın yönetmenliği ile vizyona giren Ölümlü Dünya arasında zaman bakımından seçimimi ister istemez Aile Arasında filminden yana seçtim.

Beklediğimden daha kalabalık olduğunu gözlediğim filmin Cinemaximum nedeniyle ilk 20-25 dakikasının reklam olduğunu belirtmeliyim. Sonrası ise gayet keyifli.

Filmin Konusu

Uzun süreli ilişkileri aynı gün bir şekilde sonlanan Fikret ve Solmaz tesadüfen tanışırlar. Tam bir aile babası görünümüne sahip Fikret ve müzikhol vokalisti anne Solmaz ile çevresindekiler bir anda bir oyun içerisine girerler. İşler tahmin ettiklerinden daha fazla büyüyecektir.

Kız istemeye geldiklerinde Batuhan, annesi ve babası
Solmaz, Leyla ve Behiye (yada Behiç)

Sonuç

Filmde Fikret rolünü aklımızda Burhan Altıntop olarak yer edinmiş Engin Günaydın, Solmaz rolünü genelde hoppa ve seksi rollerle tanıdığımız Demet Evgar,  Solmaz’ın kızı Zeynep rolünü daha önce setlerde çıkardığı taşkınlıklarla magazin programlarında duyduğumuz Su Kutlu, Zeynep’in sevgilisi Emirhan rolünü Behzat Ç.‘nin aşık komiseri Fatih Artman, Emirhan’ın babası Haşmet rolünü usta oyuncu Erdal Özyağcılar oynamakta.

Engin Günaydın‘ın ve Demet Evgar‘ın oyunculukları izlenilesi. Su Kutlu rolünde biraz sırıtsa da kötü demek için sahne sanatları okumam gerektiğini düşünüyorum. Gülse Birsel‘in role uygun olmadığını düşünüyorum ve bence sahne sanatları okumaya gerek yok. Gülse Birsel’e daha içten roller yakışıyor. Şevket Çoruh, Ayta Sözeri gibi oyuncular da rolleri için iyi birer seçim.

Kendinizi kaybedercesine gülemeyeceğiniz ama hoşunuza gidebilecek bir film. Aile olmanın soyad ile alakalı olmadığını, yaşamanın eğlenceli olduğunu anlatan bir sıcacık bir aile komedisi.