Diziler

A Young Doctor’s Notebook and Other Stories dizisi hakkında düşüncelerim

Daha önce bir kere yarım bırakmama, bir kere de bitirmeme rağmen bir tanıdığımın A Young Doctor’s Notebook and Other Stories hakkında sorduğu sorulara cevap veremeyince zaten her biri ortalama 23 dakika olan 8 bölümlük bu mini diziyi yeniden izlemeye karar verdim.

1917-1918 Rusyasında, Rus devriminin yeni yeni ortaya çıktığı dönemlerde geçiyor hikaye. İyi bir dereceyle okulu bitiren doktorumuz değil Moskova’ya bulunduğu yere en yakın kasabaya bile uzak olan bir hastaneye tayin edilir. Genç doktorumuz göreve başladığı günden itibaren başından geçen olayları otobiyografik olarak yazmaya başlar. Yer yer dram, yer yer komedi içeren yaklaşık 2 yılı anlatıyor dizi.

Bir İngiliz dizisi olan A Young Doctor’s Notebook and Other Stories, Mikhail Bulgakov‘un kısa kısa öykülerinin yer aldığı A Country Doctor’s Notebook adlı kitaptan uyarlanmış. Genç doktor rolünde Harry Potter filminden tanıdığımız Daniel Radcliffe ve doktorun 1934 yılındaki yaşlı halini ise Mad Men dizisinden tanıdığımız Jon Hamm oynuyor.

Dizinin bir İngiliz dizisi olması, dönem Rusyasını iyi anlattığı, her bir bölümünün ortalama 23 dakika ve toplamda 3 saat kadar sürmesi nedeniyle kafa dinlemek için izlenebilecek bir dizi. Dizinin sonunu gelmiş olması, neredeyse güzel bir şekilde Türkçe alt yazının bulunabilmesi nedeniyle izlemenizi tavsiye edebileceğim bir dizi. İsterseniz farklı yayınevlerinden bulabileceğiniz kitabını da okuyabilir ve karşılaştırma yapabilirsiniz.