Tanıtım

Meizu 16th’de fotoğrafların ters dönme sorununun çözümü

Bir kaç sene önce Meizu 16th kullanmaya başladım ve oldukça memnunum. Fakat herkes gibi ufak tefekte olsa bazı sorunlar yaşıyorum. Bu sorunların çözümü markanın bilinirliğinin az olması, kullanıcılarının genelde bilinçli ve meraklı kişiler olması nedeniyle bulmakta zor oluyor çünkü her bir kullanıcı farklı sorunlarla boğuşuyor.

Uzun süredir çektiğim fotoğrafların ters görünmesi sorunuyla boğuşuyorum. Bu sorun ile alakalı Meizu forumlarında, telegram gruplarında ya da Facebook gruplarında çözüm bulamadım. Benzer sorunları yaşayan kullanıcılar olmasına rağmen bir çoğu sorunun çözümünü farklı şekillerde çözmüşler ve hiç biri işime yaramadı 😀

Öncelikle telefonun özelliklerini söyleyeyim:

Adı: Meizu 16th
Android sürümü: 8.1.0
Flyme sürümü: 7.3.0.0G

Tek tek yaptığım denemeler sonucunda bu sorunumu bir şekilde çözdüğümü düşünüyorum. Peki nasıl?

Öncelikle telefonunuzun kılıfını çıkarın ve zemine koyduğunuzda sabit bir şekilde duracak hale getirin. Yani eğer telefonunuzda yüzük, çıkıntı vb. bir şey varsa ya çıkartın ya da yere koyduğunuzda paralel durabileceği bir düzenek kurun.

Sonrasında Ayarlar‘a girip burada Erişebilirlik ayarlarına giriniz. Sonrasında telefonu düz bir zemine koyup Hızlandırma sensörü ve jiroskobuna tıklayın. Kalibre Et‘e tıkadıktan sonra kamerayı kontrol edin. Yukarıdaki ve aşağıdaki görsellerde de görebilirsiniz. Eğer benimki ile aynı nedenlerden fotoğraflarınız ters çıkıyorsa muhtemelen düzelmiştir.

Meizunuzu iyi günlerde kullanın.