Sevgili Günlük

Neler oldu ki son bir ayda…

Neredeyse 1 aydır bu bloga yazmamışım. Gerçi çok fazla yazan biri de değilim ama.

Bu 1 aylık sürede irili ufaklı çok şey oldu tabi ki.

Birincisi ben bu bir ay içinde önce Samsun’dan Gümüşhacıköy’e, oradan İstanbul’a, İstanbul’dan Samsun’a, Samsun’dan Gümüşhacıköy, oradan yine Samsun’a, oradan yine Gümüşhacıköy’e ve sonra nihayet Samsun’a geldim. Yani aşağı yukarı 30 saat şehirlerarası yolculuk yapmışım.

Sonra bu bir ay içinde GSGP eğitimlerinin sonuncusu Hak Temelli Eğitimler Samsun’da Ahmet Abi ve Özge’nin aktarımcılığında tamamlandı. Benim bir kaç pakettir düşündüğüm ama ilk defa Özge ve Ahmet Abi’ye söylediğim bir şey var. Bence bu paketler iyi hoşta şöyle bir eksiklik var. Kanımca herkes düşünebiliyor. Bunda şüphe yok. Hiç değilse hayal kuruyor. Yani paket eğitimlerde bize telkin edilen yapılıyor zaten normal hayatta. Ama şöyle bir şey var. Son paket için bir örnek vereyim. Gençlerin, insanların hakları olduğu anlatılıyor, bu hakları nereden öğreneceğimiz anlatılıyor ama herhangi bir durumda AİHM’e nasıl başvurabileceğimiz anlatılmıyor. Ya da ucundan azıcık bile olsa bir ipucu verilmiyor. Kanımca bizim sorunumuz düşünmek değil, o düşünceyi nasıl uygulayacağımızı bilmememiz. Evet daha önceki bir kaç pakette neyi nasıl yapacağımız anlatıldı ama bu anlatılanlar diğer paketlerle uyuşmayabiliyor.

Ayrıca bu son bir ay içinde memlekette aldığımız evin inşaatıyla biraz olsun uğraştım. Ne bileyim, ustaların pisliğini temizlemek, getir götür işleri, malzeme alımı vb… Canım çıktı. Neredeyse bu bir ayın 10 günü o işlerle geçti. Öyle bir durum ki kaslandım ya. Ama ne olursa olsun güzel olacak.

İstanbul’a gittim bir de. Arkadaşlarla görüştüm. Bir kaçıyla sadece. Çünkü ya askerdeler, ya tatilde, ya işte… Zaten şuna karar verdim. Ben artık İstanbul’a sadece gezmeye giderim herhalde. Öyle görünüyor.

Sonra GM ve Gökkuşağı Gençlik Kulübü toplantısı yaptık. GGK için yeni yönetim kurulu belirledik. GM için yeni dönem planları yaptık vb.. Vakti gelince hepsi olacak ve sizlerde duyacaksınız.

Şimdilik bu… İyi günler.