Çevrimiçi Sosyallik

Instagram Takipçi Satın Alma Deneyimim

Sosyal medyada takipçi, beğeni, yorum gibi hizmetlerin satılması hizmetlerinin nasıl olduğunu çok merak ediyordum. Aslında @umsublog instagram hesabı için takipçi satın alsam mı diye düşünüyordum. Bundan dolayı ekşi sözlüğünden blog sözlüğüne, çeşitli bloglardan forumlara doyurucu ve agresif olmayan yorumlar aradım ama bulamadım. Sonrasında neden bu yorumları ben yapmıyorum deyip geçmişte yaptığım bir projenin instagram hesabını kullanarak deneme yapmaya karar verdim.

Bahsettiğim bu hesapta çok düzenli olmasa da haftada 1-2 adet toplamda 49 gönderi paylaştım ve bu süreçte konsepte uygun 145 kişiyi takip ettim. Takip ettiklerim arasından ve paylaşımlarımı beğenenler arasından yaklaşık 21 tanesi profili takip etmeye başladı. Bundan sonra takipçi alma ile ilgili denememe başlamaya karar verdim.

İnternette takipçi satın alma dediğimde önüme bir çok site geldi. Bunların içerisinde rastgele 3 tanesini denemeye kara verdim. Rastgele üç instagram takipçi satan internet sitesini seçtikten sonra bir takım kurallar belirlemeye ihtiyacım olduğunu gördüm.

  • Fiyat 100,00 TL’nin altında ve 100,00 TL’ye en yakın olan olmalı.
  • Konsept gereği takipçiler Türk olmalı.
  • Tepki süresi kısa olmalı.
  • Şifre paylaşımı istememeli.
  • 3D ödeme kabul etmeli.

TakipInsta.org

İlk deneyimim takipinsta.org adresli internet sitesinden oldu. 100,00 TL’nin altında fiyatı olan en yüksek fiyatlı paketi 1.000 gerçek takipçi adlı paketiydi ve görselde de göreceğiniz üzere danışmanlığı aldığım tarih olan 13 Şubat 2021 tarihinde 84,90 TL idi. Ödeme altyapısı olarak shopier kullanıyorlar. Fatura gönderilmedi ama shopierden ödemenin alındığına dair e-posta geldi.

Hizmetin alım aşaması çok kolay oldu. Paket tanıtımının altındaki SATIN ALa tıkladıktan sonra hizmet sağlayıcının anlaşmalı olduğu shopierdeki ürün sayfasına yönlendirme yapılıyor. Bu sayfada farklı paket seçenekleri de öneriliyor. Burada da SATIN ALa tıkladıktan sonra fatura bilgilerinizi ve instagram kullanıcı adınızı yazıp ÖDEMEYE GEÇe tıklıyordunuz. Ödeme Bilgileri sayfasında banka ya da kredi kartı bilgilerinizi girip talebi bankanıza yönlendiriyorsunuz. Bankanızın güvenlik prosedürleri sonrası ödemeniz gerçekleşiyor.

TakipInsta’da tüm instagram takipçi paketlerinde şartlar ve sunulanlar aynı. %100 Türk aktif kullanıcı vadediyor ve bu takipçi sayısını 72 saat içinde tamamlayacağını söylüyor. Aynı zamanda 1 ay içinde takipçi sayınızda meydana gelecek azalmalara karşı fazladan telafi hakkı veriyor.

14 Şubat 2021 tarihindeki deneyimime gelirsek;

  • Paketin siparişi ile takipçi sayısının ilk tamamlanışı arasında 24 saat kadar bir süre geçti. Muhtemelen sayının az olması nedeniyle 72 saatten daha az bir sürede gerçekleşebildi.
  • İlk tamamlanış sonrasında takipçi sayısı 21’den 1084’a yükseldi. Yani 1000’den fazla takipçi gönderildi. Takipçi sayısı gün içerisinde 950-1500 arası değişti.
  • Takipçiler her ne kadar fotoğraflı ve instagramda kullanılan kullanıcı adlarına benzer kullanıcı adına sahip hesaplar olsa da bana gönderilen 1000 takipçinin bir kısmının profilini incelediğimde bir iki alakasız gönderisi olan, 0 (sıfır) takipçili, çok kişiyi takip eden hesaplar olduğunu gördüm.
  • Takipçilerin bazılarının çekiliş hesabı olduğu gözümden kaçmadı. Aktif kullanıcı olduğunu düşünürsek bir süre sonra takipten çıkması olasıdır diye düşünüyorum.

15 Mart 2021 tarihine kadarki deneyimime gelirsek;

  • 1 ay içinde iki kez telafi hakkı verdiği için bir ay boyunca beklemeyi tercih ettim. Bu sürede 1800’lere kadar çıkar takipçi sayım 1150’lere kadar düştü.
  • Bu sürede bombardıman harici 20 kadar takipçi geldi. Yine bu 1 aylık sürede 6 yeni gönderi yayınladım. Bu gönderilerde ortalama 9 beğeni aldım.

Sonuç;

  • Sayısal olarak vaat edilen sayının üzerinde takipçi gönderiliyor.
  • Destek ihtiyacım olmadığı için muhatap ile ilgili söyleyebileceğim bir şey yok.
  • Takipçilerin bir çoğu işlevsiz. Görseli olmayan, takipçisiz hesaplar çoğunlukta.

bayigram.com

İkinci deneyimim bayigram.com adresli internet sitesinden oldu. 100,00 TL’nin altında fiyatı olan en yüksek fiyatlı paketi 500 Türk takipçi adlı paketiydi ve görselde de göreceğiniz üzere danışmanlığı aldığım tarih olan 29 Mart 2021 tarihinde 90,00 TL idi. 2,70 TL hizmet bedeli ile birlikte toplamda 92.70 TL ödeme yaptım. Ödeme altyapısı olarak paytr kullanıyorlar. Fatura gönderilmedi ama paytrden ödemenin alındığına dair e-posta geldi.

Hizmetin alım aşaması takipinstaya göre daha zor. Ana sayfada üst menüde Instagram > İnstagram Türk Takipçi Satın Al yolunu takip ettikten sonra önümüze paket tanıtımları geliyor ve istediğimiz ürünün altındaki SATIN ALa tıkladıktan sonra hizmet sağlayıcı kendi ödeme sayfasına yönlendiriyor. Burada kullanıcı adını girdikten sonra Devam Ete tıklıyorsunuz. Çıkan ekranda istenilen bilgileri girdikten sonra yeniden Devam Ete tıklayıp ödeme ile ilgili bilgileri Ödeme Tercihi ve Ödeme sayfalarında ilgili yerlere giriyorsunuz. Bu sayfalarda banka ya da kredi kartı bilgilerinizi girip talebi bankanıza yönlendiriyorsunuz. Bankanızın güvenlik prosedürleri sonrası ödemeniz gerçekleşiyor.

Bayigram’da tüm instagram takipçi paketlerinde şartlar ve sunulanlar aynı. %100 Türk gerçek takipçi vadediyor ve bu takipçi sayısını anında tamamlayacağını söylüyor. Aynı zamanda 10 gün içinde takipçi sayınızda meydana gelecek azalmalara karşı fazladan telafi hakkı veriyor.

30 Mart 2021 tarihindeki deneyimime gelirsek;

  • Paketin siparişi ile takipçi sayısının ilk tamamlanışı arasında 12 saatten daha az bir süre geçti.
  • Siparişi akşam saatlerinde vermiştim ve sabah kalktığımda takipçi sayısı 1144’den 1640’lara yükseldi. Yani zar zor 500 takipçi gönderildi. Takipçi sayısı gün içerisinde düştü. Siparişin oluşturulmasının üzerinden 24 saat geçtiğinde 1630 kadar takipçi vardı.
  • Takipçilere baktığımda ilginç kullanıcı adlarına sahip hesaplar var. Bana gönderilen 500 altı takipçinin bir kısmının profilini incelediğimde bir iki alakasız gönderisi olan, 0 (sıfır) takipçili, çok kişiyi takip eden hesaplar olduğunu gördüm.
  • Takipçilerin bazılarının yabancı kullanıcı adlarına sahip hesaplar olduğu gözümden kaçmadı. Aktif kullanıcı olduğunu düşünmediğim hesaplar çoğunlukta.

3 Nisan 2021 tarihine kadarki deneyimime gelirsek;

  • Takipçi sayısı 1595’e kadar gerilediğinde internet sitesi üzerindeki iletişim alanından 10 günlük sürenin geçmemesi nedeniyle takipçi sayısının vaat edilene ulaşması için iletişime geçtim ve olumlu yanıt aldım.
  • Yaklaşık 10 dakikada olması gereken 1644 takipçi sayısı aşılıp 2000’in üzerine çıkıldı.

10 Nisan 2021 tarihine kadar ki deneyimime gelirsek;

  • Bu süre içerisinde bombardıman haricinde hiç takipçi gelmedi.
  • Önceleri 2000’in üzerine çıkan takipçi sayısı hızlı bir düşüşe 1850’lere kadar düştü.

Sonuç;

  • İlk etapta sayısal olarak vaat edilen sayı kadar bile takipçi göndermiyor.
  • Söz verilen takipçinin gönderilmediği söylediğimde aradaki farkı tamamlamak yerine fazlasını gönderiyorlar ve destek talebi sırasında nazik davranıyorlar.
  • Takipçilerin neredeyse tamamı işlevsiz. Görseli olmayan, takipçisiz hesaplar çoğunlukta.

hemenbegeni.com

Son deneyimim ise diğerlerinden biraz daha farklı bir yöntemle takipçi kazandırdığını söyleyen bir internet sitesinden oldu. 100,00 TL’nin altında fiyatı olan en yüksek fiyatlı paketi 3.000 Türk Organik Takipçi (Çekilişle Gelir) adlı paketiydi ve görselde de göreceğiniz üzere danışmanlığı aldığım tarih olan 29 Nisan 2021 tarihinde 75,00 TL idi. Ödeme altyapısı olarak Shipy kullanıyorlar. Fatura gönderilmedi ama hem shipyden hem de hemenbegeni.comdan ödemenin alındığına dair e-posta geldi.

Hizmetin alım aşaması çok kolay oldu. Paket tanıtımının altındaki Satın Ala tıkladıktan sonra internet sitesi üzerinde bir sayfa yönlendirme yapılıyor. Burada instagram kullanıcı adınızı yazıp Devam Ete tıklıyorsunuz. Bilgiler sayfasında iletişim bilgilerinizi girdikten sonra Devam Ete tıklayıp ödeme çeşidini seçiyorsunuz. Son olarak Devam Ete tıkladıktan sonra sizi Shipy adlı bir sisteme yönlendiriyor. Burada banka ya da kredi kartı bilgilerinizi girip talebi bankanıza yönlendiriyorsunuz. Bankanızın güvenlik prosedürleri sonrası ödemeniz gerçekleşiyor.

29 Nisan-3 Mayıs 2021 tarihleri arasındaki deneyimime gelirsek;

  • “Hergün 19:00’da başlar” uyarısına ek olarak takipçilerin daha yavaş ve seyrek geleceği söylendiğinden birkaç gün boyunca saatlik ortalama 50-100 takipçi geldi.
  • Bu süre sonunda 3000’in üzerinde takipçi gönderilerek toplamda takipçi sayısı 6600’ün üzerine çıktı. Sonrasında ise düşüş yaşandı.

Sonuç;

  • Takipçiler diğer internet sitelerine göre daha gerçekçi.
  • Daha gerçekçi olmasının yanı sıra daha hızlı takipten ayrılma görebilirsiniz.
  • Etkileşim (özellikle paylaşımların ve hikayelerin görülme sayısı) daha fazla.

Sonuç

Uzun süreli bir yazı oldu. Merak ettiğim ve paramparça bilgilere sahip olduğum bir alan idi. Ekşisözlük, çeşitli tvitler, forumlardaki yorumlar… Her birini bir araya getirip birbiriyle tutarsız bilgiler edinmiştim. Tek bir cümleyle bilgiç tavırlı yorumlar, muhteşem bence yapmalısın ya da kesinlikle yapma gibi, çoğunluktaydı. Bu üç farklı internet sitesi üzerinde yaptığım denemeye gelirsek takipçi sayısı açısından olumlu, etkileşim açısından olumsuz olduğunu söyleyebilirim.

Öncelikle Türk Takipçi, Aktif Kullanıcılar gibi tanımların etkileşim getirmediğini söylemeliyim. Organik takipçi en azından görüntüleme bakımından daha fazla etkileşim sağlıyor. Fakat bu tür takipçiler ikinci hatta üçüncü instagram hesaplarıyla takip ettiği için yeterli değil.

Takipçilerin bir çoğu fotoğrafsız, az takipçili ya da takipçisiz, hiç paylaşımı olmayan hesaplar. Organik hesaplar bu konuda daha çok paylaşım yapmış hesaplar. Ama bu tür hesaplarda daha fazla kayıp yaşanıyor.

Ödeme konusunda şüpheli çekimler yaşamadım ama faturada almadım. Bununla birlikte bir kere müşteri hizmetleriyle görüşmem gerekti ve nazik bir müşteri temsilcisine denk geldim. Fiyat konusunda ise gereksiz bir harcama olmasının yanı sıra pahalı değil.

Instagramda bazı özelliklerde takipçi zorunluluğu olduğu için tercih edilebilir bir yöntem gibi duruyor takipçi satın alma. Bununla birlikte bu tür özellikler için instagramın bazı kontroller yaptığını da söylüyorlar. 10.000 takipçi üzerine çıkmadığım için bu tür özellikleri deneyemedim ama internette yapılan yorumlarda çok etkili olmadığı söyleniyor. Çünkü görseli olmayan, takipçisiz ya da paylaşımsız hesaplar bulunduğu için aldığınız toplam takipçi sayısının en fazla 5’te 2’sini gerçek takipçi gibi değerlendirmeniz gerekiyor.

Sözün sonu, eğer harcayacak paranız yoksa ve sizin için takipçi önemliyse amacınızı ve ne istediğinize iyi karar vermelisiniz. Yazı boyunca yazmadığım, unuttuğum ve merak ettiğiniz şeyler varsa yorumlarınızı bekliyorum.