https://www.flickr.com/photos/19707360@N06/5584709404/in/photolist-9vv6xb-aRwT1v-6ZNSEj-LjRcK-9QG9kd-WyNyF7-28Ef7m-6VSuh-6ZJQ9v-XquMBB-9ZgaQ8-9hUEjo-giZdo-8Z14kx-23BJZn-poBNvr-6ZjrTu-6bnxre-23BzQk-eLxFX4-9hRxsK-qbvErS-aeHGhJ-bqbSkc-aeET7c-9hUDeW-6J8kcV-WCcqLz-6PNdmf-r3pk6u-33o2vq-48FzrT-poyRVa-cNJpV7-9gb4BM-23Bv4Z-iB6rBw-oKqw59-dK11k-oHkxpV-9gfyKA-6kgJBh-8WAMqy-a1JeZv-8efdw1-7JtmDn-5zDzbE-e7vxKR-7S4Rud-9gctHV/
Kısa Kısa

Merhaba Dünya!

WordPress’i pek sevmiyorum. Bu nedenle her ne kadar daha önceki bloglarım wordpress tabanlı olsa da farklı içerik yönetim sistemleri ile ilgili denemelerim var. Hatta umsudan çok daha fazla önem verdiğim bir internet sitesi için kısa ama emin adımlarla çalışıyorum.

WordPressi sevmememden kaynaklı olsa gerek “Merhaba Dünya!” yazılarını da hiç sevmiyorum. Ondan dolayı kurduğum her blogda/internet sitesinde buna benzer yazıları hemen sildim.

Ama isteyerek wordpress kurduğum bu seferde bir kaç paragrafta olsa “Merhaba Dünya!” yazısı yazmak istedim.

Hiç düzenli biri olmasam da hep bir düzen isteğim var. Harici harddisklerim hep düzenle dosyaları ile doludur. Çünkü belli bir düzenle yeniden sınıflandırmam gerekiyor dosyalarımı. İnternet siteleri içinde böyle düşünüyorum ve her seferinde böyle yaparak başlıyorum ama bir süre sonra düzen denen şey mazide kalıyor. Bu sefer biraz uğraşla görselleri isimlendirme, yazıların isimleri, yazma aralıkları gibi şeyleri düzene sokmaya çalışacağım yeniden.

Daha önceki bloglarımda tek başıma yazma isteği, insanlar ne diyecek korkusu, çoğu zaman fikir tıkanıklığı gibi aklınıza gelebilecek ve neredeyse her bloggerın muzdarip olduğu nedenlerden dolayı bir şeyler yarım kaldı, kaldırıldı, silindi…

Bu seferde ise ismimin bilinirliği her ne kadar beni korkutsa da insanların çoğunluğunun beni tanımaması nedeniyle rahat olacağımı düşünüyorum. Bunda sayısı fazla olmaması koşuluyla manifestoda belirttiklerime uygun yazılar yazmak isteyen daimi ya da geçici yazarları bloguma kabul edeceğim için biraz olsun rahat olacağım diye düşünüyorum.

Velhasıl kelam, merhaba dünya, merhaba…